FLEXIBEL WERKEN

IS HET NIEUWE WERKEN

FLEXIBEL WERKEN STUWT DE PRODUCTIVITEIT OMHOOG EN ZORGT VOOR TEVREDEN MEDEWERKERS

illustratie_flexibel_werken_2

Flexibel werken is hot. Logisch, gezien de vele voordelen. Het versterkt uw marktpositie als bedrijf én het maakt u als werkgever een stuk aantrekkelijker. Want de medewerker van vandaag wil steeds meer zelf zijn werktijden bepalen om zo een gezonde balans te creëren tussen werk en privé. Uit onderzoek blijkt dat die vrijheid en verantwoordelijkheid werknemers aanzienlijk gemotiveerder, gelukkiger en productiever maakt.     

Hoe gaat u die nieuwe vrijheid sturen? Wij geloven dat het sturen op resultaat succesvol samengaat met de vrijheid die medewerkers van nu vragen. Wij brengen de wereld van de manager en de medewerker samen, zodat iedereen zijn doelen kan bereiken. Met onze software schept u orde in de chaotische omgeving van flexibel werken.

Meten is weten
Bovenstaande uitspraken komen niet uit de lucht vallen. Hier zijn veel verschillende onderzoeken naar gedaan. Hieronder een aantal onderzoeken die wij met veel plezier gelezen hebben.

Uit onderzoek van Regus onder 16.000 bedrijven in 88 landen blijkt dat flexibel werken zorgt voor een hogere productiviteit en omzet. 73% van de Nederlandse ondernemingen geeft aan dat de productiviteit hoger is. Lees hier het hele artikel.

Flexibel werken is een krachtig managementinstrument, dat organisatieresultaten positief kan beïnvloeden. Het wordt echter in de praktijk nog te vaak  gezien als cadeautje voor de medewerker. Flexibel werken draagt bij aan de productiviteit, medewerkertevredenheid en -loyaliteit. Een onderzoek van Boston College Center for Work & Family bevestigt de toegevoegde waarde van flexibel werken. Met enkele praktijkvoorbeelden. Lees hier het hele artikel.

Flexibel werken brengt forse bedrijfseconomische voordelen voor MKB-bedrijven met zich mee. Dat blijkt uit de tweede pilot ‘Digitale Mobiliteit’ onder MKB bedrijven in de metropoolregio Amsterdam. Waren de effecten van de eerste pilot in 2009-2010 vooral merkbaar op het vlak van verbeterde mobiliteit, de tweede pilot laat een verschuiving zien naar economische effecten zoals verhoging van de productiviteit, verbetering van de kwaliteit van het werk en besparen van kosten. Bovendien geeft ruim 70% van de managers en directeuren aan dat ze door Digitale Mobiliteit de productiviteit en de werk-privé balans binnen hun onderneming hebben zien verbeteren. Daarnaast verwacht 72% dat ze door het invoeren van flexibel werken kosten kunnen besparen. Lees hier het hele artikel.

Het hanteren van flexibele werktijden betekent tal van voordelen voor de mens: ze worden er fysiek en mentaal gezonder van én het is goed voor het gezinsleven. Medewerkers die hun werktijden naar eigen goeddunken kunnen indelen, houden er over het algemeen een betere gezondheid op na. Dit omdat ze minder gestresst zijn en meer rust krijgen, aldus onderzoekers van het Wolfson Research Institute (Durman University). Naast meer rust binnen het gezinsleven zouden ook de bloeddruk, de geestelijke gezondheid en de slaappatronen van deze mensen beter zijn. Lees hier het hele artikel.

Er is een verschuiving gaande in wat werknemers binnen het MKB belangrijk vinden. Uit de MKB Marktmonitor 2011/2012 van Unique en TNO onder bijna 4000 ondernemers komt naar voren dat tijd- en plaatsonafhankelijk werken meer aanspreekt dan de werkinhoud. Lees hier het complete artikel.

Ik wil graag meer informatie

Bel ons  TimEnterprise maakt flexibel werken mogelijk    Ik wil graag meer informatie  Mobiel werken met TotalMobile