IKB-Check

KLAAR VOOR DE START

IKB-CheckVanaf 1 januari 2017 wordt bij lokale overheden het Individueel Keuze Budget (IKB) ingevoerd. Dit brengt grote administratieve veranderingen met zich mee. Zoals de aankoop van bovenwettelijk verlof, waar ook TimEnterprise mee te maken kan krijgen.


Bent u al bezig met de voorbereidingen voor het invoeren van het IKB? We denken graag met u mee. Zo kunnen we bijvoorbeeld een 'IKB-Check' aanbieden om inzichtelijk te krijgen of uw verlofregistratie al 'IKB-Ready' is. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden van TimEnterprise in verhouding tot uw HRM systeem en de koppeling tussen die twee.

Het IKB is een budget (in geld) dat elke medewerker maandelijks kan inzetten voor persoonlijk gekozen doelen. Het IKB bedraagt 16,3% van het jaarsalaris: dat is de optelsom van 6% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% aan (omgerekend o.b.v. twee dagen of 14,4 uur) bovenwettelijk verlof. Lokaal kunnen organisaties zelf nog bronnen toevoegen aan het IKB.

Meer informatie over het IKB vindt u op de website van de VNG.

TimEnterprise biedt een aantal oplossingen die het werken met het IKB een stuk aangenamer maakt.

Veel organisaties gebruiken de TimEnterprise Rooster- en Verlofmodule voor het registreren van verlof. Dit is een betaalbare oplossing voor verlofregistratie. En er zijn nog meer interessante voordelen die Tim biedt ten opzichte van de bekende grote HRM systemen.

  • Zo is er ook de mogelijkheid om verschillende verlofpotjes aan te maken die als één pot gepresenteerd wordt. Hiermee wordt automatisch het verlofpotje met de kortste houdbaarheid aangesproken bij het opnemen van verlof, zonder dat de medewerker hier over hoeft na te denken;
  • Ook biedt Tim de optie om zelfroostering te realiseren binnen de organisatie;
  • Daarnaast kunnen +/- uren bijgehouden worden. Dit wordt naast het verlof getoond, zodat er inzicht is wat er opgenomen kan worden en of +/- uren en verlof eventueel gecombineerd kunnen worden;
  • Met Tim is er inzicht in de bezetting binnen de organisatie;
  • Én zorgt de agendakoppeling ervoor dat opgenomen verlof automatisch in de agenda geplaatst wordt.


Met de Cao- en Overwerkmodule van TimEnterprise kunnen verlofrechtenberekeningen uitgevoerd worden. Een minimale investering in de koppeling met het HRM systeem zorgt ervoor dat het aangekocht verlof automatisch in Tim terecht komt. En om ervoor te zorgen dat dit allemaal ook automatisch in uw agenda terecht komt bieden we de slimme agendakoppeling.

Om het IKB zonder al te veel problemen in te voeren in de organisatie, moeten de verschillende systemen goed met elkaar samenwerken. Belangrijk is dat de koppelingen tussen bijvoorbeeld het HRM- en salarisadministratie systeem en TimEnterprise voorbereid zijn op de nieuwe regels.

Aenova biedt de IKB-Check aan, waarbij een consultant langskomt om samen met de applicatiebeheerder (en eventueel de HR medewerker die bij de invoering van het IKB betrokken is) aan de hand van een checklist de organisatie door te lichten. Op basis daarvan wordt er een advies gegeven over de mogelijk te nemen stappen om klaar te zijn voor het IKB, wat uitgewerkt wordt in een adviesrapport. Dus:

  1. We doorlopen met u een check lijst;
  2. We geven advies;
  3. U ontvangt een adviesrapport.


De IKB-Check is de ideale voorbereidingen op de invoering van het IKB en kan als mooi kick-off moment gebruikt worden. De organisatie heeft hiermee duidelijk op een rij welke mogelijkheden er zijn om het IKB in de verschillende systemen te verwerken.

De kosten voor deze IKB-Check bedragen €300,00 (excl. BTW).

De Nederlandse Waterschappen hebben in 2012 het IKB ingevoerd. Meer dan de helft van alle Waterschappen maken gebruik van TimEnterprise en gebruiken het systeem onder meer om verlof te registreren. Zodoende hebben we bij Aenova de nodige ervaring met de invoering van het IKB.

Die ervaring leert dat het IKB vooral gebruikt wordt om verlof te kopen en dat het opvallend veel mutaties in TimEnterprise met zich meebrengt. Wanneer dit niet geautomatiseerd wordt brengt het grote administratieve lasten en verhoogde kans op fouten met zich mee. En dat is precies het onderdeel waarbij we u van dienst kunnen zijn. We brengen u met alle liefde in contact met een van onze Waterschap klanten om uit eerste hand te horen hoe de invoering van het IKB bij hen is verlopen.

Ook als u verlof op geen enkele manier in Tim verwerkt, adviseren we u graag over onze betaalbare mogelijkheden zodat u een goede afweging kunt maken welke oplossing het beste bij uw organisatie past.

Benieuwd naar deze mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.


Bel ons  Tim stuurt de vrijheid  Mobiel werken met TotalMobile  Meer informatie